Sidro

Virtualni resocijalizacijski ured

Sidro je virtualni resocijalizacijski ured za konzumente i konzumentice sredstava ovisnosti koji su procijenili.e da eksperimentiranje prelazi ili je već prešlo u ovisnost, obitelji tih osoba te ovisnike.ce koji.e su prošle neki od programa rehabilitacije u bolničkom, zatvorskom sustavu ili u terapijskoj zajednici te traže podršku pri uspostavi novih životnih obrazaca.

Resociopedija

pojmovnik rehabilitacije i resocijalizacije namijenjen informiranju ovisnika.ca i ostalih zainteresiranih čitatelja.ica o ključnim terminima, idejama, organizacijama i uslugama na koje bi mogli.e naići na putu oporavka. Tekstovi su nastali kroz suradnju stručnjaka i stručnjakinja te samih liječenih ovisnica i ovisnika koji.e su u Resociopediju utkali svoje iskustveno znanje.

Resocijalizacijski rokovnik

za self management sadrži materijale koje možete koristiti kao alat za praćenje svojih ciljeva vezanih uz put oporavka i uspostavu kontrole nad raznim životnim ulogama.

Ratne priče

tekstovi pisani od strane stručnjaka i stručnjakinja te samih liječenih ovisnica i ovisnika koji opisuju put oporavka te sadrže razna osobna iskustva i anegdote koji su pomogli u samom procesu oporavka.

Stranica Sidro nastala je u provedbi programa “Praksa” – integrirane usluge resocijalizacijskog spektra i razvoj oporavku usmjerenih intervencija, financiranog od strane Ministarstva Zdravstva kojeg provodi Udruga “Vida”